e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην ανατολική όχθη του Ιορδάνου (Βηθαβαρά της Ιορδανίας)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιορδανία και μάλιστα στην Βηθαβαρά - ανατολική όχθη του Ιορδάνου, εκεί όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός, η καθιερωμένη από τη Μητρόπολη Φιλαδελφείας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) Τελετή του Αγιασμού και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του Ιορδάνου. 
     Η Τελετή, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, έγινε στον αύλειο χώρο της εκεί Μονής Ιωάννου του Προδρόμου, με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων (3.000) και πλέον πιστών. Επικεφαλής, από πλευράς των τοπικών αρχών, ήταν ο Υπουργός Εργασίας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Χασεμιτικού Βασιλείου. 
     Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω Τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ μεταθέσεως, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών στην περιοχή εκείνη.






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: