e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ένας και μοναδικός είναι ο σπορέας

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 
της Κυριακής Δ΄ Λουκά 
14 Οκτωβρίου 2018
(Λουκ. η΄ 5-15)


Γράφει ο π. Αναστάσιος Στεργιώτης 

Ένας και μοναδικός είναι ο σπορέας του θείου λόγου του Ευαγγελίου: ο θεάνθρωπος Κύριος. Όλη η άγια ζωή Του, όπως αυτή περιγράφεται στα ιερά Ευαγγέλια, το παράδειγμά Του, ο φωτισμένος και σωτήριος λόγος Του, το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα!

Η δύναμη και η σαφήνεια, η πειστικότητα και η συναρπαστικότητα του ιερού λόγου Του, δεν χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις. Αιχμαλώτιζε και συγκινούσε τις καρδιές και τις διάνοιες των ακροατών Του. Η διδασκαλία Του ήταν, είναι και θα είναι αιώνια, ακατάβλητη, πανανθρώπινη και διαχρονική. Οι διάδοχοί Του Απόστολοι, Πατέρες και Μάρτυρες, την συνεχίζουν και την μεταδίδουν, διαμέσου των αιώνων, και εμείς από αυτούς οφείλουμε να παραλάβουμε την σκυτάλη, ώστε να την μεταλαμπαδεύσουμε, με τη σειρά μας, στις επόμενες γενεές, έως της συντέλειας του κόσμου. 

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, έχοντας βέβαια τον Θεό πάντοτε βοηθό και συνοδοιπόρο στο δύσκολο αυτό έργο, να αξιοποιηθεί και να ευδοκιμήσει ο ακατάλυτος θείος λόγος. Ας αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να βλαστήσει και να καρποφορήσει στην εύφορη γη των ανθρωπίνων ψυχών και να μη χαθεί εξαιτίας της πώρωσης και της αδιαφορίας, αλλά κι εξαιτίας της επιπολαιότητας και της ρηχότητας. Πολύ δε περισσότερο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην τον εξουδετερώσουν οι υλικές και βιοτικές μέριμνες και κυρίως η άμετρη επιδίωξη του πλούτου, η οποία μεταμορφώνει τον κόσμο σε επίγεια κόλαση και την ανθρώπινη κοινωνία σε ζούγκλα.

Μονάχα αγωνιζόμενοι τον αγώνα τον καλό θα δεχθούμε τον θείο λόγο γόνιμα και δημιουργικά στις ψυχές μας και θα κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Γένοιτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: