e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τριπλή εορτή εν Βανάτω Ζακύνθου: Απόδοση Εισοδίων, μνήμη Αγίων Αικατερίνης και Φιλουμένου (Κυριακή, 25.11.2018)


Την ερχόμενη Κυριακή, 25η Νοεμβρίου 2018, θα έχουμε τριπλή εορτή στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, κατά την αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας μας, με τη σχετική Αρτοκλασία, από ώρα 8 έως 10 το πρωί. Πιο συγκεκριμένα έχουμε: 

1. Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεομήτορος στον Ναό. Σημειωτέον ότι ο Ναός της Φανερωμένης μας, κατά τα εγκαίνιά της ορίστηκε να πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 21/11, δηλαδή κατά την εορτή αυτή. 
2. Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, της πανσόφου.
3. Προεόρτια της μνήμης του νέου Ιερομάρτυρα, Αγίου Φιλουμένου, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο με τσεκούρι από φανατικούς Εβραίους, δίπλα στο Φρέαρ του Ιακώβ, στις 29 Νοεμβρίου 1979. Εμείς, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, τιμάμε δεόντως τον νέο Μάρτυρα, καθώς κατέχουμε -αμέσως μετά την ανακομιδή των λειψάνων Του- ιερό απότμημα του δέρματός Του και εσχάτως Εικόνισμά Του. Παρότι η μνήμη του είναι στις 29/11, εμείς θα τον τιμήσουμε προεορτίως στις 25/11.

Καλούμε, λοιπόν, τους βουλόμενους να προσέλθουν, ώστε να λάβουν την ευλογία της Παναγίας και των Αγίων Μαρτύρων Αικατερίνης και Φιλουμένου εκ του πλησίον!







Δεν υπάρχουν σχόλια: