e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Το Κατασάρκιο της Αγίας Τραπέζης του Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους








Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, την ερχόμενη Κυριακή, 25.11.2018, στο Βουκουρέστι θα γίνουν τα Εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους, από τον ειδικώς προσκεκλημένο προς τούτο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην ρουμανική πρωτεύουσα. 

Η είδηση που παρουσιάζουμε από εδώ μετά χαράς είναι ότι το "κατασάρκιο" της Αγίας Τραπέζης του νέου Ναού, δηλαδή το βασικό και πρώτο άμφιο με το οποίο θα ενδυθεί το εγκαινιασθησόμενο ιερό Θυσιαστήριο (διαστάσεων 2,10 Χ 2,10 μέτρων), στο κέντρο έχον τον Ιησού σε εντάφια στάση και κύκλωθεν τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ανατέθηκε από το πατριαρχείο Ρουμανίας προς αγιογράφησιν στον Έλληνα αγιογράφο και φίλο μας Ανάργυρο Σκαλιώτη

Ο κ. Σκαλιώτης, διαπρεπής νέος καλλιτέχνης και έγκριτος αγιογράφος, είναι εκείνος ο οποίος αγιογραφεί εσχάτως ορισμένες από τις εικόνες της Ενορίας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Συνεπώς, η χαρά μας για την διάκριση γίνεται μεγαλύτερη, όταν καλείται να ιστορήσει, έστω και αυτό το μικρό άμφιο του υπερμεγέθους Καθεδρικού της Ρουμανίας. Μπορεί να πρόκειται για μικρό έργο, αλλά επ' αυτού θα τελείται από την ερχόμενη Κυριακή και εσαεί το Μυστήριο των Μυστηρίων, το Γεγονός των Γεγονότων, δηλαδή η Θεία Ευχαριστία.

Εύγε, Ανάργυρε!!! Καλή συνέχεια!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: