e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας έφθασε στο Κίεβο για να ηγηθεί του Συμβουλίου Ενότητας των τοπικών Εκκλησιών


Κίεβο, 15 Νοεμβρίου 2018 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το UNN έφθασε στο Κίεβο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ειδικός απεσταλμένος του Οικουμενικού πατριαρχείου, ο οποίος πρόκειται να τεθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Ενότητας των επί μέρους Εκκλησιών της Ουκρανίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν μία και ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία και θα εκλέξουν Προκαθήμενο. 

Το UNN αναφέρει ότι στον απεσταλμένο του ειπώθηκαν από αξιωματούχο, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, τα ακόλουθα: «Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ έφτασε στο Κίεβο. Τώρα συζητούν τις δυσκολίες του Συμβουλίου, στο οποίο αναμένεται ότι θα ηγηθεί». 

Επιπλέον, σύμφωνα με την πηγή, συζητείται η πιθανή ημερομηνία ενοποίησης του Συμβουλίου, η οποία είχε προκαθοριστεί στις 22 Νοεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: