e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ευχαριστιακή Σύναξη για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ιταλίας Γενναδίου στον Ναό του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας [φωτογραφίες + video]
















Θεία Λειτουργία ονομαστηρίων Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου | Divina Liturgia in occasione dell'onomastico di S. Em.za Rev.ma il Metropolita Gennadios, Arcivescovo Ortodosso d'Italia e Malta.

Παρέστη στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17η Νοεμβρίου 2018, στον περικαλλή Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, όπου και η έδρα της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης. Παρέστησαν πολλοί Κληρικοί (μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ), παράγοντες του τόπου, της ομογένειας, όπως και απόφοιτοι του έτους 1961 της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Σημειωτέον, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Ιταλίας υπήρξαν συμφοιτητές της παλαίφατης και περιώνυμης αυτής Σχολής.

Μετά την Αρχιερατική θ. Λειτουργία ακολούθησε εόρτιο γεύμα προς τιμήν του μεγάλου Επισκέπτη το οποίο παρέθεσε ο εορταζόμενος Μητροπολίτης και η περί αυτόν συνεργάτες.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: