e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Και με τον Ονούφριο, της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, είχε συνάντηση η Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα






Μετά την επίσκεψη που είχε στις 20 Δεκεμβρίου 2018, η πρέσβης της ΗΠΑ στην Ουκρανία κ. Μαρία Γιοβάνοβιτς με τον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο της νέας Εκκλησίας Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, συναντήθηκε σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, με τον Μητροπολίτη κ. Ονούφριο της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας. 

Με τον πάλαι ποτέ επίσημο ηγέτη της Ουκρανικής Εκκλησίας η κ. Πρέσβης είχε συζήτηση επί πολλών θεμάτων, κυρίως δε για τις εξελίξεις στο ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα. 

Ως γνωστόν πάντως η αμερικανική πλευρά έχει εκφράσει θετική άποψη και ευαρέσκεια ως προς την ίδρυση Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στη χώρα και -τέλος πάντων- την αυτοδιάθεση των Ουκρανών στα θρησκευτικά θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: