e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Τηλεφωνική συνομιλία Οικουμενικού Πατριάρχου και νεοεκλεγέντος Προκαθημένου Ουκρανίας




Όπως μεταδίδει το BBC Ουκρανίας, ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος της ενοποιηθείσης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Φανάρι και μάλιστα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Ο Επιφάνιος ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη για το αξίωμα που αναλαμβάνει, ο δε Πρώτος της Ορθοδοξίας τού ευχήθηκε θερμά για την ιστορική εκλογή του. Τούτο εκλαμβάνεται ως άμεση αναγνώριση της γενομένης εκλογής μέσω της Ενωτικής Συνόδου.
Τώρα πλέον αναμένεται η μετάβαση Επιφανίου στο Φανάρι, η συλλειτουργία Βαρθολομαίου - Επιφανίου και η παραλαβή του πολυαναμενόμενου Τόμου Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σημειωτέον ότι το ίδιο πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Επιφάνιος, σε αντίθεση με πάμπολλους Ουκρανούς Ιεράρχες που έχουν σπουδάσει στη Ρωσία, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα. 

Αύριο, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, ο νεοεκλεγείς θα λειτουργήσει στον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: