e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Στοχοποίηση Βαρθολομαίου από τουρκικό περιοδικό – Ανησυχία στο Πατριαρχείο

Το δημοσίευμα έχει φωτογραφίες με άτομα που δήθεν συνεργάστηκαν με τον Γκιουλέν. Για στοχοποίηση και πολύ μεγάλο κίνδυνο για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις, κάνει λόγο το Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Επικίνδυνο δημοσίευμα σε τουρκικό περιοδικό του ομίλου που εκδίδει και την Γενί Σαφάκ. Κατηγορεί πολλά μέλη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν. 
Μάλιστα το δημοσίευμα έχει και φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορεί, όπου και διακρίνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις. 


Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράση να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορωνοϊό.  
Skai.gr
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα τουρκικά:
09 Mayıs 2020 

Kamuoyu’muza duyurulur: 

Gerçek Hayat dergisinde yayımlanan bir yazıda, halkımızın hristiyan ve musevi mensuplarını son derece kıran ve üzen, mesnedsiz iftiralarla cemaat mensupları ve dini liderleri hedef gösterilmektedir. Bu davranış çok acı verici olduğu gibi, ayrıca çok vahim ve sorumsuzca ileri sürülen gerçek dışı iddiaların Türkiye Ortodoks cemaatini endişeye düşürdüğünü Kamuoyu’na açıklamayı gerekli görüyoruz. Maalesef çeşitli ülkelerde görünen ırkçı tezahür ve tecavüzlerin bizde de görülmesi ihtimali büyüktür. Patrik Hazretleri de devlet’imize elinden gelen desteği verdiği halde böyle bir ithama maruz kalmanın derin üzüntüsü içindedir. Saygıdeğer kamuoyu’na bu açıklamayı yaparken Devlet makamlarının da gereğini yapacağından emin olduğumuzu beyan ederiz.

Δεν υπάρχουν σχόλια: