e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Κυριακή μετά την Κοίμηση της Παναγίας και εορτή του Αγίου Γερασίμου εν Βανάτω Ζακύνθου


Σήμερα το πρωί, Κυριακή Ι΄ Ματθαίου, 16 Αυγούστου 2020, στον λουλουδοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμήσαμε την Υπεραγία Θεοτόκο, β΄ ημέρα από την Κοίμησή Της και συνάμα, την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου, του νέου Ασκητού, του εν τη νήσω Κεφαλληνία θησαυριζομένου και πολυθαυματουργούντος. Τόσον Εικόνα της Επιταφίου Παναγίας, όσο και Εικόνισμα του Αγίου Γερασίμου εξετέθησαν για προσκύνημα. 

Οι εκκλησιασθέντες σήμερα ήταν πλήθος, εξαιτίας του 40ημέρου Μνημοσύνου της ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗ του Αναστασίου, η οποία εισήλθε στην Αιωνιότητα στην πρόωρη ηλικία των 24 ετών. Μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης. Άπαντες, κατά τις κυβερνητικές διατάξεις κατά Covid-19, φορούσαν την προστατευτική μάσκα, και -λόγω χωρητικότητας- οι πλείστοι παρέμειναν στο πλάτωμα του Ναού. 

Τον λειτουργό π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: