e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ένας χρόνος χωρίς τον παπα-Γεράσιμο Σκαρτσή


Σε κλίμα συγκίνησης σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 το πρωί ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε Τρισάγιο εις μνήμη του π. Γερασίμου Σκαρτσή με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του, σε Ναό των Αθηνών, όπου παρεπιδημεί.

Ο Μάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην συνοικία του Άμμου απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Ακολούθησε την ψυχή του και χειροτονήθηκε στο νησί του. Υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες της Μητροπόλεως Ζακύνθου και στη συνέχεια έφυγε στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.

Ένα γεγονός απείλησε την ίδια του τη ζωή, όταν για να του κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο τον πυροβόλησαν οδηγώντας τον στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες. Όταν συνήλθε αποφάσισε να φύγει στη Γαλλία και στην πόλη Γκρενόμπλ υπηρετώντας τα τελευταία 15 χρόνια την ορθόδοξη ενορία του Αγίου Γεωργίου. Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο πάσχοντας από σοβαρή ασθένεια την οποία δεν νίκησε.

Ο παπα-Γεράσιμος είχε λατρεία σε οτιδήποτε Ζακυνθινό και ιδιαίτερα στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Κάθε καλοκαίρι και ειδικά στην εορτή του Αγίου μας τον Αύγουστο έδινε το παρόν συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: