e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Παρά την κατοχή των Ρώσων, οι Ουκρανοί της Κριμαίας γιόρτασαν Θεοφάνια 2022

Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανική Εκκλησία στην Κριμαία διώκεται βάναυσα από το ρωσικό κράτος, το οποίο κατέλαβε παράνομα τη χερσόνησο το 2014, ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλιμέντ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να μην σβήσει η παρουσία της Ουκρανικής Εκκλησίας και να μην μείνουν μόνοι τους οι Ουκρανοί πιστοί. 

Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα που οι Ορθόδοξοι της Ανατολικής Ευρώπης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια, ο Μητροπολίτης Κλιμέντ πραγματοποίησε τελετή αγιασμού των υδάτων για τους πιστούς της Ουκρανικής Εκκλησίας. Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Ουκρανικής Εκκλησίας στην Κριμαία.

© Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας






Δεν υπάρχουν σχόλια: