e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Σημαντική συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιγύπτου

Συνάντηση με τον Εξοχώτατο Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Αιγύπτου κ. Khaled Anani είχε την Κυριακή 15η Μαΐου 2022, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στην περιοχή των πολυαιωνίων προσκυνηματικών τόπων της αρχαίας Νιτρίας (King Mariout).

Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την έναρξη εργασιών αποκαταστάσεων των τεσσάρων ιστορικότερων κοπτορθοδόξων μοναστηρίων της Άνω Αιγύπτου (Μίνια) κατόπιν αποφάσεως του Εξοχ.Προέδρου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι από το Αιγυπτιακό κράτος, ώστε να αναπτυχθή και στην Νειλοχώρα ο προσκυνηματικός τουρισμός με ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα της Αγίας Οικογένειας κατά τη Φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προσκυνηματικού/περιηγητικού προγράμματος ο Εξοχ. κ. Υπουργός ανεκοίνωσε και την ένταξη της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου (αρχαία Βαβυλώνα της Αιγύπτου) σε αυτό, ως του τόπου τελικής καταφυγής και προστασίας της Αγίας Οικογενείας.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Δημοκρατία της Αιγύπτου και τον Εξοχ. Πρόεδρο αυτής για την σπουδαία αυτή κίνηση ενότητος, αλληλεγγύης και προόδου επ’ωφελεία όλων των εμπλεκομένων μερών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: