e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, από Pretoria - South Africa, για τα 15χρονα "Νυχθημερόν"

Αγαπητέ μου φίλε π. Παναγιώτη,

Χριστός Ανέστη!

Αποτελεί αξιωματική αρχή η ρήση «η ποιότητα δεν φοβάται τον χρόνο», πράγμα που αποδεικνύεται από την πολύχρονη παρουσία της ηλεκτρονικής σελίδας - βιβλιοθήκης που έστησες και τον τεράστιο αριθμό των προβολών που έχει δεχθεί. 

Σε διαβεβαιώ πως για μένα που επί δεκαετίες διαμένω στην τόσο μακρινή Νότιο Αφρική «τα παραθέματά» σου, κάτω από «τον ίσκιο του Ήσκιου», αποτελούν «νυχθημερόν» πηγή πλούσιας και ουσιαστικής πνευματικής και πολιτιστικής ζωής. Είναι η ευκολοδιάβατη γέφυρα που με συνδέει με μια άλλη την αγαπημένη μου Πατρίδα – Ελλάδα, υψηλής αισθητικής, στοχασμού και συγκινητικής πνευματικότητας. Οι κόποι σου συνιστούν μία απόδειξη πως, εκτός της ακατάσχετης πολιτιστικής ρυπαρότητας που σωρηδόν στοιβάζεται στην καθημερινότητα μας, υπάρχει και μία άλλη πλευρά με πολύ φως, ελπίδα και πνευματική καθαρότητα, που άνθρωποι όπως εσύ, χρόνια αγωνίζονται «τον αγώνα τον καλόν», για να τα κοινωνήσουν και να τα περιφρουρήσουν επ’ ωφελεία διψασμένων για αληθή και συνειδητό βίο ανθρώπων.

Από καρδιάς σού εύχομαι, φίλε αγαπητέ π. Παναγιώτη, να τελείς υπό την προστασία του Χριστού μας, ώστε να συνεχίσεις να μας συντροφεύεις για πολλά ακόμη χρόνια χαροποιά και γόνιμα με την ευεργετική σου ηλεκτρονική σελίδα - πολιτιστική και εκκλησιαστική βιβλιοθήκη.

Ενθέρμως ευγνωμονών.

π. Μιχαήλ Βισβίνης

Πρετόρια, 12.05.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: