e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πεντηκοστή 2022 στην Ενορία Δράκα Ζακύνθου - Τιμήθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου για δωρεά του


Πρωί εορτής Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Ενορίας Δράκα Ζακύνθου, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Ιωάννου Ρένεση. 
        Εκκλησιάσθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος τιμήθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου, ως αντιδώρημα στην δική του δωρεά, δηλαδή της συντηρήσεως -ιδίοις εκείνου εξόδοις- δύο μεγαλομεγέθων αγιογραφικών πινάκων των μέσων του 18ου αιώνος, οι οποίοι κοσμούν το πάλαι και εις το μέλλον τους βόρειο και νότιο τοίχους του Ναού. 
        Υπήρξαν σχετικές ευχαριστήριες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις. παρόντος και του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας κ. Πέτρου Σταμίρη.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: