e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ο εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην 117 πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας Ηλείας

Λαμπρή η εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην 117 πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδος, για τον Προστάτη αυτής Αρχάγγελο Μιχαήλ η οποία καθιερώθηκε πριν από 68 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954 και που τιμάται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια σε όλες τις Στρατιωτικές μονάδες της ΠΑ. Εορτάζουν τα Ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν οι «Ίκαροι», που καθημερινά υπερασπίζονται τα δίκαια της Πατρίδας μας.

Oι Έλληνες πιλότοι είναι αυτοί που πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την Ελληνική μας κυριαρχία. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον. Με τόλμη και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν και είναι αδιαμφισβήτητη. Οι Πιλότοι μας κυριαρχούν σήμερα στους Ελληνικούς Ουρανούς, αποτελώντας τους εκφραστές της αποτρεπτικής ισχύος του Έθνους στους αιθέρες.

Κατά την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση προέστη μετά του Ιερού Κλήρου της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ηλείας και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως κ.κ. Γερμανός. Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερησίας Διαταγής του Αρχηγού Γ.Ε.Α. Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ευχόμενος μεταξύ άλλων τα δέοντα στο Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και έγινε καθιερωμένη ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο της Μονάδος. Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, οι Αρχές των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Διοικητές της Πτέρυγος, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Σμηνίτες, καθώς επίσης εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και Συλλόγων. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία και στους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εναέριου χώρου της Πατρίδος μας!
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: