e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Νορθ-Κόουτ: Η Πανήγυρις του Ναού Αγίου Νικολάου Yarraville

Των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στο πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης, προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφ. κ. Ευμένιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, ενώ προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Ποιμενάρχου τους, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν κατά τα πρόσφατα Εγκαίνια του Ναού, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, μίλησε για το πρόσωπο ενός εκ των πλέον δημοφιλών Αγίων της Εκκλησίας μας, εστιάζοντας καταρχάς στην τεράστια αγάπη του και στα πλούσια φιλανθρωπικά έργα που επιτέλεσε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο γεγονός κατά το οποίο ένας φτωχός πατέρας, που δεν μπορούσε να φροντίσει την οικογένειά του, ετοιμαζόταν να διαφθείρει τις κόρες του για να εξασφαλίσει χρήματα. «Όταν αυτό υπέπεσε στην αντίληψη του Αγίου Νικολάου», εξήγησε, «αντί να τον κρίνει και να τον κατηγορήσει, πήγαινε κάθε μέρα και του άφηνε κρυφά χρήματα στην πόρτα. Τελικά ο Άγιος έσωσε τον πατέρα από την κατάσταση που βρισκόταν, αλλά και τις κόρες από μια άσωτη ζωή».

Καταληκτικά, ενόψει και της μεγάλης εορτή των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του προστάτη της Ενορίας τους και να στρέφουν την προσοχή τους στις ανάγκες των πλησίον τους. «Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τον πόνο ή κάποιο πρόβλημα του συνανθρώπου μας, είμαστε υπεύθυνοι για αυτόν και πρέπει να τον βοηθήσουμε», επισήμανε.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: