e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Μητρόπολη Ζάμπιας: Επιτάφιος Παναγίας 2023 και Χειροθεσία Αναγνωστριών

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Ζάμπιας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
     Την Κυριακή, 13η Αυγούστου 2023 το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό και την αρτοκλασία, στην ύπαιθρο, εψάλησαν τα Εγκώμια μπροστά στον ανθοστόλιστο Επιτάφιο, της Παναγίας, σε τοπικές διαλέκτους της Ζάμπιας. 
     Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωαννης, με την ευκαιρία της μεγάλης ημέρας της θεομητορικής εορτής, χειροθέτησε τρεις Αναγνώστριες (απόφοιτες της νοσηλευτικής), για τις ανάγκες της Εκκλησίας, οι οποίες διακονούν στο ψαλτήρι και υπηρετούν το ιερό βήμα στην ιεραποστολή.











Δεν υπάρχουν σχόλια: