e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πατριαρχικό Μνημόσυνο των διαχρονικών γνωστών και αφανών Ηρώων της Ρουμανίας στον νεόδμητο Καθεδρικό Ναό του Έθνους


Απόψε (24.11.2018) στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ μετέβη στον νεότευκτο και υπερμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Ρουμανικού Έθνους και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων θυσιάστηκαν για το έθνος, κατά τους διάφορους αγώνες και πολέμους διαχρονικά, είτε είναι γνωστά τα ονόματά τους, είτε άγνωστα - γνωστά βεβαίως στον Θεό.
     Ήταν μια συμβολική κίνηση σε ένα ενωτικό ιερό κτίριο, σύμβολο εθνικής ενότητας, το οποίο έθεσε στόχο να πραγματώσει ο Πατριάρχης αμέσως μετά την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο και ήδη κατ' αυτάς ολοκλήρωσε. 
     Αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί των Εγκαινίων του Ναού, ο οποίος θα τιμάται επ' ονόματι της Θείας Αναλήψεως και του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.


























Φωτογραφίες: Raluca Ene / Basilica.ro


Δεν υπάρχουν σχόλια: