e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Λαγκαδάκια Ζακύνθου


Σαββατόβραδο 24ης Νοεμβρίου 2018, εσπερίζοντας στον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδακίων Ζακύνθου, όπου φυλάσσεται καλαίσθητο και περίπυστο Εικόνισμα της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου. 
     Χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, την δε ομιλία ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς οι Χριστομάρτυρες, με τη θυσία της ίδιας της ζωής τους, νικούν τον χρόνο και κατακτούν -άξια και δίκαια- το Αιώνιο, πλάι στον κυρίαρχο της Αιωνιότητας Νυμφίο της Εκκλησίας, Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό!
     Ο καλός Εφημέριος της Ενορίας, Ιερομόναχος Ισίδωρος Αρβανιτάκης, είχε φροντίσει άψογα για την ευπρέπεια και τον εόρτιο διάκοσμο του Ναού.
[Φωτογραφίες: π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος]

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: