e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Βαρυσήμαντο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου στο ΡΙΚ της Κύπρου [video + κείμενο]


Από την τηλεόραση του ΡΙΚ παρακολουθήσαμε διαδικτυακά σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, το αφιέρωμα της τηλεοπτικής εκπομπής «Εμείς κι ο Κόσμος μας» στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος συμπληρώνει 29 χρόνια από την ενθρόνισή Του στον πρώτο θρόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το βαρυσήμαντο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου, το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή. Στο μήνυμά Του ο Πατριάρχης κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και στην πρόσφατη αναγνώριση της αρτιγέννητης Εκκλησίας από την ιστορική Εκκλησία της Κύπρου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: