e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας για την εκδημία του Μητροπολίτου Νιγηρίας


Το νέο της εκδημίας του Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλεξάνδρου μάς βρήκε στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας που γίνεται στην Χαλκιδική, όπου και με βαθειά θλίψη το ανακοίνωσα στους συνέδρους.

Από σήμερα το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας είναι πιο φτωχό... Ένας ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού έφυγε για την ουράνιο πολιτεία. 

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης  Αλέξανδρος υπήρξε ένθερμος και  αφοσιωμένος ιεραπόστολος με καθαρή κρυστάλλινη θεολογική σκέψη, που άνοιξε νέους δρόμους για τον τρόπο λειτουργίας της ιεραποστολικής ζωής στην Αφρική, έχοντας ανεξίτηλα χαραχτεί στις καρδιές μας.

Με τον εκλιπόντα μάς συνέδεε μακροχρόνια φιλία, όταν λαϊκοί ακόμα υπηρετούσαμε στην γραμματεία της Μονής Πεντέλης.

Ουδέποτε θα λησμονηθεί το πνευματικό παράστημά του και η συμβολή του στην Θεολογία και την Ιεραποστολή. Θα συναντιόμαστε πλέον στην Ιερά Πρόθεση και στο άγιο Ποτήριο της όντως Ζωής, προγευόμενοι την δόξα της Βασιλείας του Θεού!

Αγαπημένε Αδελφέ Αλέξανδρε, μνήσθητι και ημών εκεί στο επουράνιο Θυσιαστήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: