e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Northcote: Πανήγυρις Ναού Αγίου Νικολάου Yarraville


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote της Βικτώριας. Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε ο πανηγυρίζων φερώνυμος Ιερός Ναός στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης, όπου των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote.

O Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο ημέρα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη Βικτώρια, και ο Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος καλωσόρισε τον Πρέσβη της Ελλάδος στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, εκ μέρους του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην ιερά Πανήγυρη.

Κατά το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα στο χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο ήταν προικισμένος. Επισήμανε ότι έκανε θαύματα διότι αγάπη και προσευχόταν στον Θεό με αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό είχε παρρησία ενώπιον του Θεού και Εκείνος άκουγε τις προσευχές του. Ένας άνθρωπος έχει παρρησία ενώπιον του Θεού μόνο όταν έχει θεϊκή αγάπη για όλα και για όλους, τόνισε κλείνοντας.   

Επίσης, ο Θεοφ. κ. Ευμένιος διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή του Προστάτη της Ενορίας τους, καθώς και για το Άγιο Δωδεκαήμερο που σε λίγο θα εορτάσει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των αγίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου πέριξ του εορτάζοντος Ιερού Ναού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: