e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πολύ ενδιαφέρουσα η "Ιχνηλάτηση των Αγίων της Ρόδου" στο "Lectures Αληθώς" με τον π. Νεκτάριο Πόκκια


Εν τω καιρώ της Πανδημίας και του Εγκλεισμού, όπως εξελίχθηκε πλέον, το "Αληθώς", ήτοι το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Ενορίας Μπανάτου, προσεγγίζει φιλικά τους φίλους και θιασώτες του φέτος, μες από τις δράσεις του -αναγκαστικά διαδικτυακού- προγράμματος του Κέντρου, υπό τον γενικό τίτλο "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ".

Μετά από τις πρώτες δύο επιτυχημένες τηλε-διαλέξεις, η τρίτη, αυτή της 18ης Νοεμβρίου 2020, φιλοξένησε τον Αρχιμανδρίτη ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΟΚΚΙΑ, Ιεροκήρυκα Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και Ηγούμενο της Μονής Θαρρίου, ο οποίος παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον αγιολογικό θέμα: ''ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ". Αξιοθαύμαστος όμιλος ευάριθμων αγίων μορφών, αφοσιωμένων στον Νυμφίο της Εκκλησίας -μεταξύ των οποίων οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας, οι Μάρτυρες Φανούριος και Κωνσταντίνος ο Υδραίος και άλλοι θεοχαρίτωτοι- περικοσμούν διαχρονικά το αγιοτόκο και ηρωοτόκο νησί των Δωδεκανήσων, αποτελώντας τους ασφαλείς οδοδείκτες των Ροδίων κάθε εποχής (και κάθε φιλαγίου) στην πορεία όλων προς την Συνάντηση με τον Κύριο της Δόξης. 

Η παρουσίαση του έμπειρου ομιλητή (σημειωτέον ότι ο π. Νεκτάριος είναι -συν τοις άλλοις- από το 1995 διευθυντής του σταθμού ΘΑΡΡΙ TV της Ρόδου) πραγματοποιήθηκε μες από το κανάλι τού "Αληθώς" στο YouTube και μπορείτε εκεί να την (ξανα)δείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: