e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Σε επίτιμο δημότη ανακήρυξαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Ιβάνο-Φραντίβσκ Δυτικής Ουκρανίας

 Вселенський патріарх Варфоломій / Ecumenical Patriarchates' Press Office

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ιβάνο-Φρανκίβσκ, στη δυτική Ουκρανία, ανακήρυξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επίτιμο δημότη της πόλης.

«Αυτός ο άνθρωπος πήγε κόντρα στη Μόσχα και σήμερα υπάρχει η Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Παρά το γεγονός ότι είμαι ελληνο-καθολικός ωστόσο καταλαβαίνω ότι για την Ουκρανία αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος της πόλης Ρουσλάν Μαρτσίνκιβ. 

Σε περίπου 10 μέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αντιπροσωπεία της τοπικής αρχής αναμένεται να μεταβεί στο Φανάρι προκειμένου να δώσει στον Παναγιώτατο τη διάκριση και να τον ευχαριστήσει για την συνεισφορά του στην Ουκρανία. 

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: