e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Στιγμές από τις πρόβες της εκδήλωσης για τον Κάλβο του Κέντρου Λόγου "Αληθώς" (απόψε, 10.2.2019, 7.30 μ.μ.)














Οι ανωτέρω φωτογραφίες προέρχονται από τις σημερινές, μεσημεριάτικες πρόβες της εκδήλωσης για τον μεγάλο "φιλόπατρι" ποιητή μας ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ (1792-1869), την οποίαν ετοιμάζει γι' απόψε το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, κατά το τρέχον έτος, 150 χρόνων από τον θάνατό του και με γενικό τίτλο, τους στίχους του ίδιου:

“και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως”.

Η κάλβεια φιλολογική – μουσική αυτή εκδήλωση θα γίνει σε λίγες ώρες (10.2.2019, 7.30 μ.μ.) στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει:

Στο πρώτο μέρος, ο Φιλόλογος κ. Γιώργος Φιορεντίνος θα δώσει διάλεξη, με θέμα: “Ο ανεικόνιστος Ανδρέας Κάλβος, ανάμεσα στον Σολωμό και τον Φώσκολο”.

Στο δεύτερο μέρος, δυο συνεργαζόμενα χορωδιακά σχήματα του νησιού, η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ζακύνθουκαι η Χορωδία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου, θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του τιμώμενου Ποιητή κι ένα νεότερο άσμα, που αφορά στην φυσιογνωμία του Κάλβου. Θα διευθύνει ο Μουσικός κ. Αντώνης Κλάδης, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Αναστόπουλος.

Σας περιμένουμε με χαρά, ώστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον άξιο γόνο της Ζακύνθου Ανδρέα Κάλβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: