e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Ανάσταση Κυρίου 2023 στην Πέρθη Δυτικής Αυστραλίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge.

Της τελετής της Αναστάσεως προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος.

Στους πιστούς που προσήλθαν μαζικά στην τελετή της Αναστάσεως, παρά την βροχή, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε τις πασχαλινές ευχές και την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια, προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία αναγνώστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Πρόκειται για έναν Λόγο του τετάρτου αιώνος που κηρύσσεται κάθε νύχτα της Αναστάσεως στις ορθόδοξες εκκλησίες. Έντονη συγκίνηση επικράτησε καθώς ο Θεοφιλέστατος αναφωνούσε και το εκκλησίασμα επαναλάμβανε ότι «Ο Άδης επικράνθη» και «Χριστός Ανέστη».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κυανέων καλωσόρισε τους αθλητές από την Ελλάδα που αγωνίζονται στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games) 15- 21 Απριλίου. Κατόπιν, ευλόγησε και μοίρασε σε όλους κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: