e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Ανάσταση Κυρίου 2023 στην Καμπέρα της Αυστραλίας

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, προεξήρχε της Τελετής της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Πέτρο Κηπουρό.

Παρών ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιος Παπακώστας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναγνώστηκε το Πασχαλινό μήνυμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή του Πάσχα, ενώ ο Θεοφ. κ. Βαρθολομαίος μετέφερε στους πιστούς την αγάπη του Ποιμενάρχου τους, ευχόμενος σε όλους να έχουν άφθονη ευλογία από τον Αναστάντα Χριστό.

Επίσης, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχαρίστησε τον π. Πέτρο για τις άοκνες προσπάθειές του κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ του ευχήθηκε εγκαρδίως για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τα πασχάλια αυγά και τα μοίρασε στο εκκλησίασμα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: